Treća noć na XX TKT Fest-u

Treći dan festivala u 18h je predstavljena Antologija hrvatske drame i Susreti kazališta I-IV priređivača Srđana Vukadinovića i Jakova Amidžića.

Predstavili su je prof. Srđan Vukadinović, teatrolog, Ivana Milosavljević i Damir Altumbabić.

Antologija sadrži objavljene drame hrvatskih autora kao što su Krleža, Držić, Marinić, Šnajder i drugi.

Publika je imala priliku gledati predstavu „Kraljevi i konjušari“ autora Mire Gavrana, u režiji Ivane Milosavljević, a u izvedbi članova Dramske sekcije KŠC „Sv.Franjo“ Opća gimnazija Tuzla.

Ansambl predstave je svojom energijom i igrom ostavio jak utisak na publiku Teatra Kabare Tuzla, pogotovo što se to radi o srednjoškolcima koji utjelovljuju kompleksne likove i govore o temi koja je naša svakodnevnica.

Teatar Kabare Tuzla je ugostio jednu izuzetnu ekipu talentovanih ljudi koji možda predstavljaju nove glumačke naraštaje.Sutra se vidimo na predstavu “Zlostavljanje” Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Zrenjanin, Srbija.

XX TKT Fest su podržali: Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada Tuzlanskog kantona – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, Leftor, BuyBook, Cvjećara „Ruža“ Tuzla, Kabil Pekara, RockShop.ba.

Intervju sa glumcima i promotorima sa trećeg dana XX TKT Fest-a pogledajte u hronici.