“Krojcerova sonata” na sceni Teatra Kabare Tuzla ovog petka

Na sceni Teatra kabare Tuzla s početkom u 19 30 sati u petak, 03.03.2017.godine, publika će imati priliku pogledati monodramu ‘’Krojcerova sonata’’ koja je nastala na temelju Tolstojeve novele, i koju je režirao cijenjeni Nebojša Bradić.

Predstava je nastala povodom obilježavanja 35 godina umjetničkog rada istaknutog glumca Vlade Keroševića, koji je ujedno i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli. Premijerna izvedba predstave je upriličena 2013. godine, a do sada je imala niz festivalskih izvođenja, gostovanja i nagrada. Priča ubice, koju suptilnim scenskim elementima studiozno, nadahnuto i sugestivno oživljava Kerošević, odvija se tokom vožnje vozom, putujući, ali ne dolazeći na cilj.

Naime, glavni junak uz neprestanu zvučnu kulisu putujućega voza i nekoliko junaku bolnih prekida zvukom same sonate, najprije prepričava i tumači događaje i objašnjava okolnosti, a na kraju ponovo preživljava, kao u psihodrami, svaki bolni i grozni detalj surovog ubistva iz strasti i potpuno se ogoli gledaocima u svojoj strašnoj bolesti krvavog ubice.

Novi kulturni podvig Teatra kabare Tuzla jest svakog petka u 19 30 ponuditi publici bogat i raznolik kulturno umjetnički sadržaj u kojem svaki ljubitelj pozorišta može pronaći nešto za sebe. Upravo zato repertoar teatra čine predstave koje su po svom estetskom sadržaju različite. Postanite i vi dio kulturne promjene! Cijene ulaznica su 7 KM, za studente 5 KM, mjesta u sali su numerisana, a sve informacije i rezervacije karata na brojeve telefona: 035/264-733 i 061/ 267 579 ili na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla.