Zatvoren XX TKT Festival

Dvadeseti jubilarni po redu TKT Festival sinoć je premijernom izvedbom predstave „Proba“ Irfana Horozovića uspješno priveden kraju.

Režiju za predstavu potpisuju Damir Altumbabić i Jasmina Čelebić Tanović, a uloge tumače Ivana Milosavljević i Damir Altumbabić. Majstor tona i svjetla, kao i saradnik za muziku bio je Adnan Džekić.

Tim Teatra Kabare Tuzla publici se zahvaljuje na izuzetnoj posjeti tokom festivala kojom su pokazali da je itekako važno i vrijedno baviti se teatrom i okupljati značajna pozorišna ostvarenja iz regiona. Uprkos svim izazovima i situaciji u kojoj se našao teatar, pozorišni festival je uspješno priveden kraju.

To ne bi bilo moguće bez tim ljudi koji su učestvovali u samoj organizaciji te se Teatar Kabare Tuzla zahvaljuje Damiru Altumbabiću, selektoru festivala, prof. Zoran Pavljašević, saradniku za izradu hronike, Adiju Glaviniću, PR menadžeru, Lejli Skopljak, organizatorica, Adnanu Džekiću, organizatoru i Nerminu Brkoviću, šefu tehnike.

Također zahvaljujemo se našim sponzorima: Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada Tuzlanskog kantona – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, Leftor, BuyBook, Cvjećara „Ruža“ Tuzla, Kabil Pekara, RockShop.ba.