Kazalište Virovitica dvanaesti put na TKT Festu

Sinoć je na sceni Teatra Kabare Tuzla u produkciji Kazališta Virovitica, izvedena predstava ISPAD.

Dramski tekst produktivnog i uspješnog njemačkog dramatičara Lutza Hübnera Ispad, Kazalište Virovitica premijerno je izvelo u devetom mjesecu 2013. godine.
Ovaj tekst namijenjen je mladoj publici pred koju iznosi aktualan i, nažalost, sveprisutan problem nasilja u školama. To se nasilje, kojem se pridružuju emocionalna ucijena, strah, nesigurnost, pritisak i osuda okoline, nesporazum i manipulacija ne odvija, kako je za očekivati, između vršnjaka, već između učenika i učiteljice.
Ulogu problematičnog učenika Krisa, igra Goran Koši.
Lidiju, učiteljicu koja pokušava pronaći način nekažnjavanja, nego pomaganja problematičnom učeniku, igra Aleksandra Demše.
Predstavu Ispad je režirao Damir Mađarić.
Glumci Kazališta Virovitica će predstavu Ispad izvesti i u dnevnom terminu za studente i učenike srednjih škola, kojih se ova problematika najviše i tiče.

U srijedu veče na 12. TKT festu gostuje HNK Ivan Plemeniti Zajc iz Rijeke sa predstavom Kurva autorice Vedrane rudan, u režiji Zijaha Sokolovića i izvođenju Olivere Baljak. Ulaznice i za ovu predstavu su rasprodane na samom početku 12. TKT Festa.

kurva rasprodano

Pred izvođenje večerašnje predstave “Kurva” biće upriličeno predstavljanje TKT Monografije 2014, autora Srđana Vukadinovića i Vojislava Vujanovića.

TKT Monografija 2014 ove godine je zbog finansijskih poteškoća u kompletnom društvu, izdata u online (elektronskom) izdanju.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *