Festivalska premijera “Ona”

Premijerom predstave “Ona” NP Toša Jovanović iz Zrenjanina i Akademije umetnosti Novi Sad, završava se ovogodišnji 12. TKT Fest – Dani akademskog teatra 2014. Publika koja je vjerno ispratila ovogodišnji TKT Fest, večeras će imati privilegiju da prva pogleda i ocijeni novi pozorišni projekat urađen u koprodukciji NP Toša Jovanović iz Zrenjanina i Akademije umetnosti Novi Sad.

To je sjajan tekst, aktuelna i neobično interesantna tema – žena. Žena prikazana kroz svoj odnos sa majkom, mužem, doktorom, strahovima, starenjem. Priča o ženi koja ima imperativ nametnut emancipacijom – da svakog trenutka bude lijepa, njegovana, idelane težine i sjajne kose, podantna svom muškarcu, domaćica sa karijerom i majka. Na duhovit, jasan i na momente potresan način gledamo samo dvije glumice, Jelenu Djulvezan i Alisu Lacko.
Mia Kneževic je rediteljka koja iako mlada nagovještava uspješnu karijeru. Pored toga, scenografija je veoma jednostavna, a efektna, kao i kostimi.

9

Siže: Hana bježeci iz ljekarske ordinacije, bježeci od svojih problema, kao i uvijek u životu, doživljava saobraćajnu nesreću i pada u komu. U tom trenutku se “cijepa”, pojavljuje se jos jedna Hana. A publika saznaje ko je ta žena i zašto je takva postala. Na kraju otkrivamo da li je spremna da se suoči sa sobom, da se prihvati i da se probudi.

Premijera predstave “Ona” na programu je večeras u 19:30 na sceni Teatra Kabare Tuzla.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *