Đavolja posla – 2. Festival premijera Teatar kabare Tuzla

U petak 22.09.2017 godine u 19:30h u Teatru Kabare Tuzla održat će se premijera predstave “Đavolja posla” autora Miroljuba Nedovića i time zvanično započeti II Festival premijera.

U sklopu karavan teatra čija je misija omogućiti dostupnost pozorišnoj umjetnosti izvan Grada Tuzle pretpremijerno izvođenje predstave “Đavolja posla” održat će se u četvrtak u 19:30h u BKC Živinice, dok će se prva repriza odigrati u subotu u 19:30h u BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

Tekst autora Miroljuba Nedovića na duhovit način prikazuje i kritikuje pozorišni svijet. U tekstu vidimo jednog provincijskog glumca u nastojanju da se osveti pozorišnom kritičaru zbog negativnih kritika. Spletom okolnosti u taj sukob biva umiješana i čistačica koja se nalazi nasuprot predstavnicima pozorišnog svijeta i nju možemo posmatrati kao predstavnika društva, odnosno publike sa svim svojim predsrasudama o pozorišnoj umjetnosti. Pored kritike pozorišnog svijeta, u prenesenom značenju ovaj tekst kritikuje kompletno društvo u kojem vladaju netalentovani, korumpirani i neostvareni pojedinci.

Predstava “Đavolja posla” je završni rad studenata II ciklusa na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli u školskoj 2016/2017 godini. Mentorstvo i režiju potpisuje Vlado Kerošević. dok je komentor i asistent režije Irfan Kasumović.

U predstavi igraju:
Mirna Mišković
Samed Alić
Ermin Avdić
Sadika Kahrimanović

ZA PREMIJERU U TEATRU KABARE TUZLA: Cijena ulaznice je 7 KM, za studente 5 KM, a sve informacije i rezervacije karata možete dobiti na broj telefona Teatra kabare Tuzla 035/264-733 ili na facebook stranici Teatra kabare Tuzla.

2. FESTIVAL PREMIJERA 2017.
KARAVAN TEATRA OD 21.09. DO 23.10.2017.
TUZLA – ŽIVINICE – KALESIJA