Četvrta noć na XX TKT Fest-u

Publika Teatra kabare Tuzla četvrte noći XX TKT Fest-a imala je priliku gledati predstavu „Zlostavljanje“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, Srbije.

Režiju za predstavu potpisuje Momčilo Miljković, a igrali su Nataša Ilin, Dragan Đorđević i Stefan Juanin.

Predstava govori o temi koja je aktuelnija nego ikada, zlostavljanju. Pozorišni komad je rađen po kratkoj priči Ive Andrića, objavljena čak 1946. godine, što nam govori koliko je Andrić bio ispred svog vremena kako u shvatanju tako i u pogledima na svijet.

Također, pripovijetka nam je vremeplov, dokaz da se u međuvremenu nismo ništa promijenili. Koliko god da se više govori o ovoj temi, konkretnih mjera još uvijek ni na vidiku.

Osuda društva, odbacivanje samo su jedna od stvari koje čekaju jednu ženu koja odluči otići od zlostavljača. Međutim, mi gledamo predstavu o ženi koja uprkos svemu što je čeka, odlazi.

Informacije o predstavama i rezervacijama možete dobiti na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla ili na broj +387 63 900 682.

XX TKT Fest su podržali: Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada Tuzlanskog kantona – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, Leftor, BuyBook, Cvjećara „Ruža“ Tuzla, Kabil Pekara, RockShop.ba